Съпредседателят на "Обединените патриоти" Волен Сидеров нападна началника на кабинета на премиера - Румяна Бъчварова.

Сидеров започна обвиненията срещу Бъчварова с думите, че не му се "влиза много в тази тема", защото все пак Бъчварова е избрана лично от премиера. След това обаче обяви, че тя не става началник на кабинета на премиера. Информацията предава Off news.

"Има знаци, че шефът на кабинета може да саботира премиера. Когато имаш връзки с кръг, който назначаваше министри, да има такава обвързаност, за мен е конфликт на интереси", каза той пред журналисти в парламента, а поводът беше публикацията в "Капитал" след която Александър Манолев се отказа да става министър на транспорта. "Това е кръг, не сайт, не медия", каза още лидерът на Атака.

"Не е нормално кабинетът на премиера да работи срещу него. Не е логично роднини на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да пускат такива публикации", добави той.

Сидеров индиректно коментира неофициалната информация, че Бъчварова ще става посланик. По думите му обаче тя не ставала и за това, заради "обвързаностите" ѝ.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира критиките на Сидеров срещу Бъчварова, която е част от партията на премиера.