1950 първокласници прекрачиха училищния праг в Бургас на първия учебен ден. Те са разпределени в 87 паралелки в 32 училища на територията на общината. Най-много записани първокласници има в ОУ "Елин Пелин" и ОУ "Братя Миладинови".

В ОУ „Васил Априлов” броят на първокласниците е 124. В двора на училището тази сутрин имаше кутия за дарения за лечението на 3-годишния Никола, за който близки и приятели подеха кампанията „Дарения вместо цветя на първия учебен ден”.Новата учебна година в школото бе открита от директора Мариана Стефанова. Сред специалните гости бяха народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова и председателят на Комисията по култура към ОбС Бургас Веселин Пренеров.

„Пожелавам на всички да сте здрави и да сте много добри ученици. Вие учите в едно от най-добрите училища в Бургас”, заяви Димитър Бойчев.

„Щестлива съм, че съм на първия учебен ден в ОУ „Васил Априлов”, защото виждам щастливи детски лица, нетърпеливи да влязат в класните стаи, както и много наши студенти, които са учители тук и се гордея с тях. Само след няколко седмици наши възпитаници ще дойдат във Вашето училище, за да се учат как да преподават. Избрали сме ОУ „Васил Априлов”, защото е иновативно училище с прекрасни преподаватели, а Вие сте умни и ученолюбиви деца”, заяви проф. Христозова.

Радостни възгласи огласиха и двора на Математическата гимназия, както и на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Снимки от първия учебен ден в бургаските училища, може да видите в нашата галерия.