Изненадващ финал на песенния конкурс „Бургас и морето”. За първи път две песни влязоха в дуел и получиха максимален брой точки от журито. Така тази година има две песни финалисти. Те са „Как искам времето да лети” по музика на Димитър Гетов, текст на д-р Джина Дундова, аранжимент на Димитър Гетов и в изпълнение на дъщерята на фолк кралицата Глория – младата Симона Загорова. Другата песен победител е „Неочаквано” по музика на Димитър Атанасов, текст на Бистра Александрова, аранжимент на Димитър Атанасов и в изпълнение на Димитър Атанасов и Гергана Великова. Трето място грабна „Песен на любовта” по музика на Светослав Лобошки, текст на Дани Милев, аранжимент съответно на Лобошки и изпълнение на Милев. Наградата бе връчена от Силвия Кацарова.

Общо 12 песени се бориха в песенния конкурс, който бе открит от кмета Димитър Николов.

Тази година „Бургас и морето” отдаде специална почит на големия композитор Тончо Русев, който ни напусна наскоро. В рецитала в негова памет се включи цяло съзвездие изпълнители, сред които Мими Иванова и Развигор Попов, Панайот Панайотов, Росица Борджева, която изпълни „Мила ваканция” и Роси Кирилова, която представи единствената фолклорна песен на композитора „Месечинка”. По време на нея публиката излезе на сцената и се хвана на хоро. В рецитала се включи и големият Мустафа Чаушев с дъщеря си Ажда Чаушева. Той пее само ден преди бенефиса си, който е в Летния театър. В публиката бе красивата внучка на Тончо Русев – Елена.

„Мечта беше на всеки изпълнител да пее музиката на Тончо Русев. Благословени сме с тези песни”, каза Ваня Костова.

Наградата на публиката отиде за песента „Морско синя любов” по музика на Светослав Лобошки, текст на Ники Комедвенска, аранжимент на Лобошки и в изпълнение на Стефан Илчев. Песента спечели сърцата на 451 души в публиката, които гласуваха за нея.