ГЕРБ събра депутатите, кметовете, общинските съветници от Бургаска област в Поморие днес. Там в момента се провежда семинар, организиран от партията, на тема „Отворено управление, коалиция и стабилност“. В него вземат участие зам. председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и Димитър Николов – кмет на Бургас.

„Ще говорим за реалните политики, които предстоят през следващите месеци, стаблиността, която имаме в държавата и да се подготвим за фалшивите новини и всички спекулации, които ще се правят от нашите политическки опоненти в лицето на БСП. Те нямат алетернативните решения, те не могат да се похвалят с управленски решения и тяхната единствена цел е да рушат и дискредитират опонента си“, каза Цветан Цветанов преди началото на форума.

Той подчерта развитието, което имат морските общини при управлението на ГЕРБ.

„Това е доверие, изграждано с години на база видимите резултати, които сме давали. Работим да решаваме проблемите на хората в съответните избирателни райони. Поводът за днешната среща е започването на подготовката, както за европейските, така също и за местните избори. Преди 2 седмици имахме силно мероприятие в София – срещата на Комитета на регионите, където заедно с нашите кметове и председатели на обС, дискутирахме това, за което трябва да се подготви Европа в новия финансов програмен период. Развитието на всички български общини е съврзана със солидарността, която получаваме от ЕС. Това, което ние правим, е не само да говорим за реалните проблеми, които стоят за решаване, но също така да знаем на какво може да разчита местата власт в новия програмен период, който започва 2020 година. Точно затова дискутирихме тази политика, защото знаем след излизането на Великобритания ще се получи сериозен дефицит и невъзможност да получаваме същите пари, както досега“, добави Цветанов.

Той посочи, че в този финансов програмен период парите, за които могат да кандидатстват българските общини, са в размер на 7 млнд. 400 млн. лева. „Това е сериозен финансов ресурс, който няма как да дойде от данъците или бюджетите на общините или от държавата. Тук говорим само за местна власт. За да имаме добър туризъм ние се нуждаем от пречиствателни станции и това, което направихме през последните години е да работим в тази посока – да има поввече възможности за почивка, повече работни места.“, добави той.