Космонавтът Антон Шкаплеров е гласувал за Путин на борда на Международната космическа стганция. И понеже той е сам в Космоса , Централната избирателна комисия отчита, че за новия президент в Космоса са гласували на 100%.

Шкаплеров съобщава, че за трети път е в Космоса, а гласува за втори път, макар да не е в Русия и даже на земята. Информацията предава Фрог нюз.

При отработени 99,75% от протоколите Владимир Путин има 76,67%, кандидатът на комунистите Павел Грудинин - 11,79%, Владимир Жириновский - 5,66%, Ксения Собчак - 1,67", лидерът на "Яблоко" Григорий Явлинскии - 1,04 и др.

Избирателната активност е около 67%, което е с процент и половина повече от изборите през 2012 г. За путин са гласували близо 55млн. души, за Грудинин повече от 11 млн. и за Жириновский - над 4 млн.

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бойкотирал президентските избори в Русия и посъветва руснаците да направят същото. Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда, която мнозина определят като политическа. Той отправи остри критики към седемте съперници на Путин, че не са изразили протест заради гласуване с повече от една бюлетина и други нередности.