Жорж Ганчев не спести суперлативите си за Румен Радев, който през седмицата демонстрира и чудесна физическа подготовка.

"Президентът е едно изключение, мъжко момче - трениран е за летец на изтребители и човек трябва да е наясно с какъв невероятен индивид си има работа – той го показа с едно движение онзи ден", заяви той в ефира на bTV.

"Той е един щастлив човек, тъй като има кауза", категоричен беше бившият кандидат за президентския пост. Според него отправеното послание след изявата на лоста е: "Здрав съм, желая да работя, имам енергия и не можете да се конкурирате с мен". Ганчев смята, че това е насочено към тези, които хулят президента.

"Омерзението на имиджа на президента, избран от цял народ, е една много позорна стъпка към дезорганизация на нашия народ, вместо към обединение. Държавния мъж е много умен и жената до него е много свястна. Това е голям успех за България. Ние трябва да му се радваме, да ги насърчаваме, да бъдат щастливи, като излязат пред света да цъфтят първо от лично щастие и второ – от гордост към Отечеството", заяви Ганчев.

Той призна, че харесва и Бойко Борисов и го определи като полезен.

"Дава добър пример за мъжкарство, макар че е самовлюбен до такава степен, че сам се ревнува". Той призова премиера да стои повече у нас и да се занимава с българските проблеми, а не "да хвърчи по Балканите и в селото Брюксел".