Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова, обяви пред bTV вицепремиерът Красимир Каракачанов.Според него Петкова няма никаква вина, че законът за енергетиката е такъв. Тя няма власт над подобни сделки. Теменужка Петкова остава министър", заключи твърдо той.

Според него държавата трябва да вземе 34% от ЧЕЗ и да изплаща. Не може да й е безразлично на държавата, кой държи електропреносната мрежа, каза още той.

Не знам кои са гадовете, не сме говорили с Борисов, отговори той на въпрос за заканата на премиера. Факт е, че казусът с ЧЕЗ се ползва от опозицията по непочтен начин, допълни той.

Теменужка Петкова подаде оставка миналата седмица, когато стана ясно, че пазарджишката фирма "Инерком" е купувач на активите на ЧЕЗ в България. Тогава тя призна, че е дългогодишен приятел със собственичката на фирмата Гинка Върбакова.

Петкова подаде оставка след разговор по телефона с премиера Бойко Борисов, който по това време бе в Брюксел.

По-рано днес Петкова обяви, че преговорите за ЧЕЗ ще се финализират тази седмица.

„Гинка Върбакова пое ангажимент да проведе разговори с продавача, дали и държавата може да участва в сделката. Тъй като сделката още не е финализирана, всичко е в ръцете на купувача“, коментира тя. /дир.бг/