Премиерът Бойко Борисов заяви, че коалиционните партньори в правителството не са лесни, но това е изборът на българския народ.От Брюксел премиерът коментира коалиционните търкания, които бяха обсъждани и тази сутрин в парламента между Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

"Непрекъснато демонстрирам уважение и разбирателство. Знам им характерите, кой кога се пали. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Други варианти няма - това са - патриотите и ние", посочи премиерът и допълни, че не е усетил несигурност в коалицията.

Министър-председателят е в Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет.

По-рано днес след продължила около час среща в Народното събрание стана ясно, че коалиционните партньори във властта се разбирали. Оказа се - няма недоразумение или ако е имало такива, то всички са изгладени.
"Изчистено е и комсомолското минало на партньорите. Стигнахме до извода, че трябва да се срещаме по-често", подчерта Цветан Цветанов. Нямаме никакви проблеми и работим, коалицията е стабилна, нямаме никакви разминавания, посочи той.

По повод заявеното от енергийния министър Теменужка Петкова, че подава оставка, Борисов каза, че самият той я е посъветвал да направи това.