800 картички, показващи уникалната природа на Черноморието ни, събра бургазлията Трифон Стоянов. Тази вечер той ги подреди в изложба, която се намира в залата на първия етаж на централата на ГЕРБ в Бургас – на ул. „Конт Андрованти“. На откриването ѝ присъстваха депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Дияна Саватева. „Много се радвам да видя тези картички, най-вече заради уникалната придода“, каза Димитър Бойчев.

Представянето на изложбата е по инициатива на клуб „Център“ към бургаската структуран а ГЕРБ.

Трифон Стоянов събира картички от 1984 година. Едните са посветени на тема „Европейските мостове“, като техния брой е впечатляваш - 4 000. Тези, изобразяващи Черноморието са 800, като част от тях показват вече несъществуващи кътчета, които обаче ще останат в сърцата на поколение туристи.

Най-старите от тях са с изглед от устието на Велека и от Приморско през 60-те.

В колекцията фигурират и картички от гъмпинга край бившата резиденция на Тодор Живков „Перла“, както и от диви места край Слънчев бряг.

Трифон Стоянов каза пред БургасИнфо, че с най-голяма стойност за него е картичката от несъществуващият днес къмпинг „Чайка“. Той се е намирал на мястото на днешното в.с. „Дюни“ и ще остане в сърцето на Стоян с това, че там е прекарал най-романтичните моменти с бъдещата си тогава съпруга.

Изложбата ще остане в залата една седмица. Посетете я, защото дори присъствалите на отриването служители от Държавен архив казаха, че колекцията е впечатляваща.