Полицията в Гърция гони демонстранти със сълзотворен газ

img

Гръцката полиция е използвала сълзотворен газ по протестиращи в Атина след демонстрация на около 20 хил. души срещу реформи, които гръцкият парламент трябва да приеме на 15 януари, включително ограничаването на правото на стачка, съобщава "Ройтерс".

След края на протестната демонстрация, която като цяло е преминала мирно, полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне група протестиращи, които са се опитали да пробият полицейски кордон край сградата на парламента. Безредиците не са продължили дълго.

Гръцкият парламент приема реформите в замяна на нов транш от международната спасителна помощ за закъсалата с публичните финанси Гърция.

Заради стачките днес в Атина не работи метрото, което предизвика големи задръствания по пътищата.

Корабите останаха в пристанищата, след като работниците стачкуват, а държавните болници трябваше да разчитат на резервен персонал, след като лекарите са напуснали работните си места. В понеделник се очаква и много други сектори да обявят стачка.

Готвените реформи ще орежат семейните обезщетения, ще въведат нова процедура по възбрана на имущество при просрочени кредити и затрудняват провеждането на стачки. /news.bg

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас