Ученици от седми клас на ОУ „Княз Борис” и шестокласници от ОУ „Васил Априлов” се сблъскаха директно тази вечер след спор в социалните мрежи. Около десетина възпитаници на ОУ „Княз Борис” причакали в двора след петия час съперниците си от ОУ „Васил Априлов”.

„Имало е спречкване, но няма пострадали деца. Преди малко разговарях с децата, утре ще поканя и родителите им. До инцидента се е стигнало след обиди в една от социалните мрежи. Едно от децата е позвънило на тел. 112 и полицията е пристигнала за 5 минути, като само е записала имената на учениците”, каза за БургасИНФО директорът на ОУ „Васил Априлов” Марияна Стефанова.

Охраната на училището не е успяла да реагира веднага, защото в същия момент от входа е излизала голяма група деца.

Майки на ученици от ОУ „Васил Априлов” казаха пред БургасИНФО, че всъщност сблъсъкът е провокиран от live chat между тяхна ученичка и момиче от седми клас на ОУ „Княз Борис”. Разменили са си груби реплики, тъй като имали съперничество още от лятото. Очевидно именно враждата между двете е предизвикала и опита за саморазправа. Първо в двора на „Васил Априлов” влезли трима от приятелите на момичето от „Княз Борис”, което на този етап ще назовем с инициал Г. След това към тях се присъединили още две групи деца. Според възпитаници на училището двете момичета имали синини по лицето и се скубали.