Военният министър Красимир Каракачанов оттегли на заседанието на Министерски съвет точката за сключване на договор с фирма "Делфин" за изграждане на двата многофункционални патрулни кораба.

Преговорите с фирмата са продължили като са добавени още 170 млн.лв, но тази сутрин е депозирано писмо в МО, че се оттегля от подписване на договора, съобщи Каракачанов.

Военният министър съобщи още, че разходите, които е трябвало да бъдат направени за бойната авиация ще бъдат съкратени, защото на 19 декември в КЗК е внесена жалба от една украинска фирма, която обжалва процедура, по която министерството на отбраната е подготвило преговорите.

Беше пред сключване договорът за ремонта и поддръжката на 15-те самолета МиГ 29. Процедурите са такива, че след като има обжалване процедурата се спира . До края на годината тези средства няма да могат да бъдат усвоени , става дума за 82 млн.лв.", добави Каракачанов.

Военният министър заяви още, че 19 млн.лв са гласувани на миналото заседание, а днес са били предвидени още 22 млн.лв, които отпадат, така, че сумата, която трябва да бъде изразходвана е 50 млн.лв., които ще пусна за съгласуване с подпис. /Агенция Кросс