Игнажден е! По традиция, в деня, който поставя начало на коледните празници, в Областна администрация Бургас за здраве и благоденствие наричаха коледари.

Шестгодишните малчугани от ДГ „Радост“ в квартал „Крайморие“ зарадваха областния управител Вълчо Чолаков и екипа му с богата програма. Коледарите бяха научили отлично традиционните обредни песни и думи за наричане. „Да бъде!“ огласи фоайето на сградата под аплодисментите на развълнувани родители, възпитатели и служителите на администрацията.

„Зарадвахте всички ни с присъствието си и донесохте истинския коледен дух в нашата администрация. Щастлив съм, че точно вие сте първите посетители при мен днес. Бъдете здрави, пожелавам ви да получите най-желаните подаръци и да ви се сбъднат всички мечти. Сигурен съм, че ви хареса да бъдете коледари, вашите учители са ви разказали колко важни са те за нашата българска Коледа, пазете традицията“, с тези думи Чолаков поздрави гостите от група „Малката русалка“.

Детска градина „Радост“ е една от най-старите в Бургас. В 70- годишната си история тя е била любимо място на няколко поколения. Днес радостните деца, които посещават заведението са 260.