Зелена зона за платено паркиране ще действа в Приморския парк в Бургас. Тя ще е функционира в часовете от 11.00 до 20.00 часа не само през работните, но и през почивните дни. Това приеха току-що с 32 гласа „За” и 10 „Против” общинските съветници.

„Направихте грешка и това няма да работи добре за развитието на туризма в Бургас”, заяви съветникът от ДБГ Живко Табаков. „Нека рекламираме Бургас като привлекателно място, а не да го ограждаме със зелени и сини зони. Това ще отблъсне хората”, подчерта той. Георги Дражев допълни: „Убиваме възможността на 300 000 бургазлии да доведат децата си и възрастните си родители на плаж”. Против идеята за Зелена зона се обяви и съветникът от БСП Евгений Мосинов. „Това е опит за финансово-рестриктивна регулация на паркирането. Какво искаме да постигнем?! Да не посещаваме най-атрактивната част на Морската градина?!”, посочи той. От ГЕРБ препоръчаха на опозицията да посетят плажа събота и неделя, за да се убедят лично в проблемите с паркирането в района и необходимостта от създаването на Зелена зона.

„Само хеликоптерна зона може да реши проблема с паркирането в Приморския парк”, обобщи съветникът Ивайло Дражев.

От ГЕРБ контрираха и обявиха, че още на следващата сесия ще бъде внесено предложение да се обособят нови 70 паркоместа в района между бул. „Димитър Димов” и Приморски парк.