"Съжалявам за момчето,но нямам спомен да съм бил пиян. Знам, че съм съден преди и като ми предложиха да отида от София в Приморско съм се пазил от сянката си. Не исках проблеми.", каза днес в съдебната зала 59-годишният Владимир Колев, шофьорът, обвинен за смъртта на 33-годишния велосипедист Евелин Дуков, който загина премазан на пътя в Приморско.

Четирима свидетели са били преки очевидци на инцидента, стана ясно днес в съдебната зала, всички са чули силния и ужасен шум след удара.

Има свидетели, които разказват, че Колев е започнал да пие от 10 сутринта. В 14.30 часа-два часа след инцидента, когато е открит от полицията, скрит в почивна база в Приморско, дрегерът засякъл над 2,30 промила алкохол. А изследване по метода Видмарк е установило, че точното количество на алкохол в кръвта му е 2,70 промила.

Колев и преди това е бил осъден, като последния път - на 4 г. и десет месеца затвор. В досието си има още девет присъди- за различни престъпления срещу собствеността.

Според прокуратурата, в случай, че е на свобода, съществува реална опасност да се укрие. "Непосредствено след удара, обвиняемият вместо да окаже помощ, е напуснал мястото на инцидента и се е укрил. Необходимо са били два часа докато бъде установен от полицията", подчертаха от магистратурата.

"Нито един от свидетелите не посочва, че лично е видял Колев. Забелязали са колата, но не и кой управлява автомобила. Не е изяснено 100 % авторството на престъплението", заяви адвокатът на обвиняемия. В почивната Колев база се е грижил за майка си, която е с деменция. След ареста тя е изпратена в старчески дом в София"- Това пък е становището на защитата на обвиняемия.

Адвоктът съобщи, че Колев е претърпял тежка черепно-мозъчна операция след удар с брадва от ром преди 15 г. "Имало е изтичане на мозъчна течност и вледствие на това се получава известна загуба на памет и частична амнезия. Сега има пластина на главата", посочи юристът и настоя за домашен арест.