"Бургас е модел за интегрирани инвестиции и решения. Тук се виждат много ясно промените и резултатите от вложените средства и ресурси по всички оперативни програми". Това заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова на кръгла маса, посветена на приоритетите в предстоящото евро председателство на България, които са в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Темата на форума бе мобилността, а градът бе посочен като отличен пример за реализирани инвестиции в развитието на алтернативния транспорт.

Николова уточни, че само по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 година в града са вложени над 205 млн. лева.
Още 86 млн. лева ще се вложат за развитие на градската среда в Бургас до 2020 година, за да се допълни инвестицията за градския транспорт.

Във форума, който се проведе в Експо център "Флора", взеха участие зам.-кметовете Руска Бояджиева и Чанка Коралска, председателят на ОбС Костантин Луков, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова.

След кръглата маса се проведе демонстрация на различни възможности за алтернативно придвижване в градски условия. Инициативата бе подкрепена от футболната легенда Радостин Кишишев и изявени спортисти.

Събитието приключи с викторина и томбола с ученици на тема "Алтернативната градска мобилност".