Шефът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров защити вицепремиера Валери Симеонов, след като от БСП му поискаха оставката заради решението оградата по границата с Турция да стане стратегически обект от значение за националната сигурност. В това социалстите видяха засекретяване на всичко, което касае оградата.

Сидеров обвини червените в тенденциозност и бе учуден защо не се иска оставката на целия кабинет, а само на двама души /бел. ред. вътрешният министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов/, тъй като решението е на Министерския съвет, съобщава Dnes.bg.

"Искането на оставката на Валери Симеонов не е нещо ново. Имаме чувството, че и сняг да завали, ще бъде поискана оставката на Валери Симеонов. Моят въпрос е защо след като има решение на МС, не иска оставката на министър-председателя, министрите, защо само на тези двама министри", попита той.

Според Сидеров оставките се искат, защото наближава европредседателството, при което ще се легитимира управлението, което е успешно и стабилно. Това обаче е лошо за ДПС и съответно БСП, защото ще покаже, че в управлението може да има и патриотични формации, обясни лидерът на "Атака".

Той заяви и че не приема "патетично изказване за свободата на словото" на БСП, тъй като във всяка държава има секретни обекти от националната сигурност.

"Идете да снимате стената, която Израел построи, идете да снимате на максиканската граница", призова Сидеров.

Той запита и защо Елена Йончева не е снимала филм, когато мигрантите са биели и чупели в центъра на София.

"Защо Елена Йончева не направи един пълен последователен филм за миграцията. Защо не отчете статитистически колко намаля миграцията след построяването на оградата. По-добре ли беше преди, когато влизаха на тълпи? Така че много ви моля, когато искате оставки, започнете от себе си", настоя Сидеров.

Лидерът на "Атака" се обърна и към ДПС и обори твърденията им, че в Европа няма държава, в която да участват националисти във властта, и даде примери със Словакия и Естония.

"Това е подем на тези партии в Европа, защото те противостоят на процесите, които съсипват националната идентичност", настоя Сидеров.