Нов провал на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев стана днес. След като преди дни заседанието се провали поради липса на кворум, днес политиците отново не постигнаха съгласие по всички въпроси.

Все пак консенсус е постигнат по това Народното събрание да приеме закон за противодействие на корупцията. Такъв обаче няма по ролята и функцията на бъдещия антикорупционен орган, както и кой да назначава председателя.

Този път държавният глава не излезе сам пред медиите, както стана миналата седмица, а в залата присъстваха и останалите членове на КСНС.

По най-спорните моменти обаче няма съгласие. Наистина е необходим независим разследващ орган, е позицията на президента. "Дълбоко в себе си не вярвам, че корупцията може да бъде преборена дори само с имуществени декларации", подчерта Румен Радев.

Борбата с корупцията изисква незабавни всеобхватни и ефективни мерки, по думите на държавния глава. Той призова парламентът да надмогне личните си, конюнктурни и партийни интереси по темата в името на България.
/Фрогнюз/