26-годишният Октай Якуб от ДПС измъкна от ГЕРБ айтоското село Чукарка, вижте кой е младият кмет

img

ДПС спечели изборите за кмет в айтоското село Чукарка с 26-годишния Октай Якуб. Той е победител на втория тур на частичните избори, който се състоя днес. ДПС измъкна победата от ГЕРБ, чийто общински кмет Васил Едрев през целия ден е обикалял населеното място, съобщиха местни жители пред БургасИНФО. Три полицейски коли са пазили изборния процес, като най-трескаво е било положението в ромската махала.

В крайна сметка резултатът е 180 гласа за Октай Якуб срещу 147 за Сюлейман Садула от ГЕРБ.

Новият кмет на селото Октай Якуб е завършил Селско стопанския техникум в Айтос, като специалността му е "Икономика на селското стопанство", работил е като механизатор. Предстои му сватба през следващата година и желанието му е да остане да живее в населеното място, за разлика от повечето млади хора, които гледат към големите градове или чужбина. „Той е един от малкото млади хора, които веднага се отзовават на нуждите на местните жители, веднага реагира, ако някой има нужда от помощ – дали от интернет, дали от поправка на автомобил или пък друг проблем“, коментираха местни жители пред БургасИНФО.

Изобрите в село Чукарка бяха част от голямата битка между ГЕРБ и ДПС в Айтос, която двете партии водят за надмощие от години. ГЕРБ обикновено е първа политическа сила в общинския център, но в селата отстъпва кардинално.

До вота в Чукарка се стигна, след като правомощията на предишния кмет Джемил Хюсеин Хамид от ББЦ бяха предсрочно прекратени, поради неявяването му на работа. Той замина на гурбет във Франция и заряза селото и кметския кабинет.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  bilqn
  2017-10-16 11:39:33

  to mai hora s imena balgarski nqma tuk

 •  
  Тодор
  2017-10-16 09:04:41

  Информацията ви е много неточна. Първо, казва се Професионална гимназия по селско стопанство. Второ, НЕ Е МЕХАНИЗАРОР там такова нещо никога не се е изучавало. Завършил е Икономика на селското стопанство.

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав