БСП ще решава във вторник каква ще е съдбата на депутата Георги Стоилов, чийто брат Илия е сочен за организатор на престъпната група, която бе разбита при спецакция в Русе.

"Вчера веднага извиках Георги Стоилов и разговаряхме. Каза ми, че това е набеждаване и няма нищо общо", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар на случая пред БНР.

"Във вторник на Изпълнително бюро, а след това свиквам групата, ще говорим и с Георги Стоилов и ще кажем какво решаваме", заяви тя.

На въпрос дали има инициатива за действие от страна на самия Георги Стоилов, както направи Делян Добрев от ГЕРБ, лидерът на БСП коментира: „С театъра да не му се гласува оставката и да остане... Не давайте точно този пример за най-чистата борба с корупцията. Това беше театър, как той си хвърля оставката, как другите го молят да се върне“, отчете Нинова.

Както е известно, по-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че организатор на групата, разбита в Русе, е Илия Стоилов - брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов. Тя потвърди още, че сред задържаните е и синът на началника на КАТ в Русе, който е обвинен за участие в организираната престъпна група.