Със 153 гласа „за” депутатите гласуваха оставката на Антон Тодоров. „Против” бяха 14 народни представители, а 11 се въздържаха, съобщи Нова тв.

"Премиерът беше категорично против да подавам оставка. Двамата решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив на базата, на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години”, заяви Тодоров след гласуването на оставката му.

„Можете да сте сигурни, че никога не лъжа и се справям с хора, които сметна за мои врагове по подобаващ начин. Не е добре да сте враг на Антон Тодоров, но е добре да сте негов приятел“, заяви още той.

Тодоров щял да се завърне към журналистиката, имал и предложения за предавания.

„След гейтове, схеми и модели управляващите вече изграждат системата, с която да показват безпрецедентен натиск на медии. Няма кой да затвори устата на българските медии, не се и опитвайте да го направите“, заяви Иван Ченчев от БСП.

От своя страна Тома Биков от ГЕРБ коментира, че ставаме свидетели на компроматна война срещу ГЕРБ в последните седмици, която ескалира.

„Вие искате в този момент да свалите правителството - в момент, когато вдигнахме пенсиите, има стабилност, хората се успокоиха и започнаха да харчат парите си”, заяви Биков.

„Всеки от нас може да има естетически проблеми с изказвания, но ние не приемаме, че Валери Симеонов и Антон Тодоров са заплашвали журналист. Ще кажа на протестиращите журналисти, че основна брънка в ограничаването на свободата на словото са собствениците на медии“, каза още Тома Биков.