Двама младежи намерили случайно ключовете на лек автомобил "Мерцедес S 320" с кюстендилска регистрация в района на бл. 117 в ж.к. "Братя Миладинови" и го задигнали, укривайки го в в с. Драчево, община Средец. От там с лек автомобил "Опел Корса", с бургаска регистрация, се върнали обратно в Бургас.

Съобщението за кражбата е подадено вчера, около 09.15 ч. във Второ Районно управление - Бургас, от 25-годишен бургазлия за това, че автомобила му е отнет противозаконно. Малко по-късно автомобилът е забелязан от служителите на Районно управление - Средец.

Със съдействието на служители от Четвърто Районно управление - Бургас лекият автомобил "Опел Корса", заедно с намиращите се в него - К.Т., 22-годишен и В.К., 21-годишен, и двамата от Бургас, е спрян. Констатирано е, че около 01.00 ч. на 09.10.т.г. В.К. открил загубен ключа на "Мерцедеса" в близост до автомобила и около 05.00 ч. заедно с К.Т. се придвижили до с. Драчево с цел да го укрият. От купето му откраднали различни лични вещи, които са открити в другата кола "Опел Корса".

В.К. направил пълни самопризнания и описал подробно начина за извършване на престъплението. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.