Шокиращи снимки показват 20-годишната българка, покрита с белези и синини. Тя е била трафикирана до Холандия, където е била пребита и насилена да проституира. Когато опитала да избяга, един от престъпниците я пребил толкова жестоко, че почти е умряла. Снимките са публикувани от благотворителна организация, за да провокира общественото мнение срещу трафика на хора. Внимание, неподходящо съдържание!, пише в предупреждението, отправено от Джулиян Робинсън за Мейл онлайн.

Съграждани разпознаха ексклузивно пред Бургас ИНФО в стресиращите снимки момичето – Маргарита, която през лятото беше жестоко пребита в Равда и Китен, след коетобеше зарязана от гаджето си пред болницата в Бургас. Тогава тя беше върната към живота след денонощните грижи на лекарите в морския град. Нейни познати казаха пред БургасИНФО, че дълго след спасението й в Бургаската болница и изписването й в закрепено състояние са се тревожили за съдбата й, тъй като е било ясно, че ще има нужда от допълнителни операции и възстановяване. До момента, в който на бял свят днес излязоха снимките, публикувани от Дейли Мейл, разпространени от Норберт Цейпек, който ги публикува в социалните мрежи като създател на център за жертви на трафик на хора в България. С публикацията си той зове за помощ за вече допълнителни медицински грижи и допълнителни операции, за които трябват средства. БургасИНФО не публикува всички снимки, поради стряскащото им съдържание, а лицето на момичето - го показваме закрито, въпреки че в английската медия е изложено изцяло.

Припомняме, че за побоя над Маргарита беше арестуван Илко Тонев от Харманли, известен с прякора Гаргамел, който също се озова в бургаската болница, след опит за бягство от полицията. Той беше със счупени прешлени и не можеше да остане в ареста в Бургас, поради тази причина беше пратен в затворническа болница, но след това съдбата му остана неясна, поне публично.

За фаталната история между двамата БургасИНФО многократно писа в началото на лятото (Вижте в Тема в развитие).

Вижте какво пише Дейли мейл по случая, без да посочва името на Маргарита, като материалът е изцяло от фейсбук профила на Нобрерг Цейпек (преводът от Мейл онлайн е на БургасИНФО):
Това са жестоките наранявания, пичинени на българска секс робиня, осакатена от престъпници, които са я принудили да проституира. 20-годишната българка, покрита с белези и синини, е била систематично пребивана, след като са я накарали да кръстосва улиците на Хага, Холандия. Стресиращи снимки на младата жена са направени от австрийски работник в благотворителна организация, за да покаже съдбата на жертвите на трафика на хора.
Снимките показват нараняванията на жертвата от жестоки пребивания, включващи травма на главата и огромен белег на стомаха й. Устните, носът и очите й са жестоко подпухнали.
Австрийският гражданин Норберт Цейпек се преместил да живее в България след пенсионирането си, където отворил специален център за помощ на жертвите от трафика на хора. Въпреки, че неправителствената организация на Цейпек получава финансова помощ от българското правителство и дарения, те не са достатъчни да помогне на всички жертви.

Цейпек каза млада жена – 20-годишна, се запознава с млад мъж, който й обещава цялата си любов и я отвежда в Холандия. Когато пристига, тя осъзнава, че трябва да кръстосва улиците с друга българка и две нигерийки, тя не желае, но с бой и с принуда, се съгласява и проституира за 8 месеца. По време на престой в нейната страна, двете българки опитват да избягат от мястото, на което са държани, но тя е била заловена от сводника си и върната обратно при него. Тъй като другата жена е успяла да избяга, той побеснява и започва да бие младата жена толкова жестоко и да я блъска с предмети навсякъде, така че тя е полумъртва. Жената след това е изхвърлена от кола пред входа на болницата. Когато трафикантът е арестуван по-късно, той е бил силно учуден, че са го хванали и още по-учуден да разбере, че жертвата му е жива. Българската болница й е оказала помощ.

Цялата сага приключила в приюта на Цейпек, където той се опитва да събере средства за разходите за допълнителното лечение. Цейпек твърди, че тя отчаяно се нуждае от хирургична намеса на лицето и устатата, трансплантация на кожа, няма част от тялото, която не е поразена.