Протест пред Съдебната палата в Пазарджик организираха приятели на сина на застреляния ресторантьор в село Виноградец Наско Тонкев, съобщи БНР.

Припомняме, с пистолета на бившия общински съветник от ГЕРБ Лазар Влайков на 31 август срещу 1 септември бе застрелян Наско Тонкев - собственик на заведението, където роднини на Влайков празнували рожден ден. Дни по-късно при полицейска операция бе арестуван 21-годишния син на Тонкев - Димитър с обвинение за разпространение на наркотици.

Близките на Тонкев-младши са притеснени, че едно обвинение може да се гради само и единствено на свидетелски показания, тъй като при обиските не са открити наркотици, твърдят те.

Чувстваме се наистина обезверени. Това можеше да се случи на всеки един от нас, заявиха протестиращите.

Да се има под внимание, че не са взети свидетелски показания - това за убийството на баща му и кой наистина е застрелял Наско Тонкев, а се взеха свидетелски показания, някакви аргументи за наркотици, при положение, че това може да го каже абсолютно всеки човек, казват присъстващите пред Съдебната палата.

Обжалваната мярка за неотклонение на Тонкев, наложена от пазарджишките магистрати, ще се гледа във вторник в Пловдивския апелативен съд. /news.bg