Бенчо Бенчев да напусне групата на БСП в бургаския общински съвет или самия местен парламент. Това ще бъде обсъждано на заседание на местната общинска структура днес.

Причината за партийния раздор е интервю, което лидерът на БСП Корнелия Нинова дава, коментирайки новата кола на Бенчев - "Ролс Ройс" за над 200 000 лв, която тя определя това като "неморално". Общинският съветник, който е бизнесмен от дълги години и е от състоятелните хора в Бургас, е от гражданската квота и не е член на партията. Самият Бенчев казва, че е обиден:

Просто с мен се обърка. Аз не съм активен член и няма никакво основание да си казва мнението по мой адрес. Морално ли е да си крия имуществото, което имам. Аз съм в частния бизнес от началото на демокрацията. Вместо да се гордее с мен, тя тръгнала против мен, от което ще загуби само партията. Аз не съм женен за тази партия и не мисля повече да се съобрязявам с тяхното мнение“, казва Бенчев и добавя, че в БСП имало и други фракции.

След тази случка, казва, че е получил десетки обаждания на социалисти, които го подкрепяли, в това число – и от Георги Гергов.

Бенчо Бенчев каза, че чака извинение от Корнелия Нинова и подчерта, че няма намерение да напуска общинския съвет, на който е заместник - председател. Източници на БНР - Бургас потвърдиха, че днес ще се обсъждат варианти именно в тази насока. Ако Бенчев напусне групата на БСП, обаче остане в местния парламент като независим, тя ще се разпадне, тъй като по правилник, тя трябва да е от минимум петима, а бургаските социалисти са именно толкова.