Бургаската структура на АБВ номинира икономиста Константин Проданов за лидер на партията, който да замени нейния създател и настоящ председател Георги Първанов – президент на България в периода 2002-2012 година. В неделя АБВ ще проведе своя Конгрес в София, на който се очаква стабилно присъствие и представяне на бургазлии, научи БургасИНФО.

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Софийския университет, има и магистратура в Япония по международно развитие - профил финанси, със стипендия на японското образователно министерство.

Много от членовете на формацията желаят Ивайло Калфин да поеме партията, но най-вероятно и той ще се оттегли от ръководството.

Няколко са предложенията за лидер, направени от структурите в страната, като освен Проданов, за поста са номинирани и Марин Киров - юрист, Мариана Тодорова - народен представител, и Владо Маринов - областен председател на партията в Пловдив.

Дневният ред на Конгреса предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на Парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията.

"Промяната започва от нас" ще е логото на Kонгреса.