С определение от петък, публикувано днес, тричленка на Върховния административен съд е решила да удължи с още десет работни дни срока за изготвяне на заключението на вещите лица по второто дело срещу резултатите от националния референдум, водено от „Шоуто на Слави“. Вещите лица имат задача да преброят повторно резултатите в 44 секции, посочени от жалбоподателите.

Причината за удължаването – експертите не са могли да свършат работата си в първоначалния десетдневен срок, защото в един от отворените от тях чували не са открили бюлетини, а в други два – пликове. Те предполагат, че липсващите изборни книжа може да са сложени погрешка в другите чували от същите секции – тези за президентския вот.

ВАС задължава ЦИК да осигури в своята сграда въпросните чували, дава право на вещите лица да направят такава проверка и при намиране на липсващите документи да ги ползват за изготвяне на заключението си по съдебната математико-статистическа експертиза.

За времето и мястото на отваряне на чувалите ще бъде уведомен адвокатът на шоуто, който ще има възможност да присъства./trid.bg