Корнелия Нинова си правела сметката какво ще пазарува с пари на готово.

Така от ГЕРБ отговориха на червената атака от малко по-рано днес, когато лидерът на БСП обяви "народен план за справяне с мутренското управление" и попита къде са се стопили близо 2 млрд. лв. от излишъка.

На спешен брифинг депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев обясни, че над един милиард лева са били дадени за осъдителното дело за АЕЦ "Белене" и още един милиард лева са дадени за саниране. Пари са дадени и за американските централи.

Здравословният глад за БСП е по-полезен за обществото, отсече Главчев, като допълни, че кабинетът оставя 12 милиарда лева във фискалния резерв.

Народът трябва да каже дали иска огладнелите от БСП да го управлява, според Димитър Главчев. Когато герберите управляват, парите се изразходвали от и за народа, заяви още Главчев.

Депутатът от ГЕРБ беше категоричен, че носят отговорност за всичко, което се случва, а друго било, когато други управлявали.

Той изрази съмнение, че лидерката на червените ще стане премиер, както се кани.

Една дама винаги си приготвя парите, като иде на пазар, обясни Главчев поведението на Нинова. "Явно затова си прави сметката как ще пазарува с пари на готово, подчерта още той.

Да се надяваме, че българските избиратели няма да дадат тази възможност на БСП и госпожа Нинова, пожела си Димитър Главчев.

Що се отнася до заявката на соцлидера да махне мутрите от управлението самият той нямал параметри на мутра.

При следващо управление на ГЕРБ той увери, че партията е направила съответните изводи и ще работи още по-добре. /news.bg