Вицепрезидентът Маргарита Попова е една от възможните опции за служебен премиер, които се обсъждат на върха в държавата, пише БЛИЦ, цитирайки два независими източника.За разлика от последните опити на няколко уж успешни политици да се пробутат за временни министър-председатели, Попова продължава да си гледа служебните отношения на "Дондуков" 2.

Попова, която е бивш прокурор се ползва с уважението и доверието както на академичната, така и на офицерската общоност. Висши военни са респектирани от държавническото й поведение и са я препоръчали на новоизбрания президент Румен Радев.

Мнозина експерти са на мнение, че Желязната лейди се е държала много по-мъжки от Росен Плевнелиев, който използваше президентската институция за хотел през последните 5 години.

БЛИЦ се свърза с г-жа Попова и я попита дали е получавала оферта за служебен министър-председател.

"Премиер? Не. До 22 януари съм вицепрезидент и продължавам да си изпълнявам задълженията, които ми е отредила конституцията", лаконично отговори пред БЛИЦ Попова.

Ако бъде избрана за служебен премиер, тя ще е втората дама след Ренета Инджова, която е заемала отговорната държавническа длъжност.