Новоизбраният президент Румен Радев ще разпусне парламента на 2 февруари, а изборите ще се проведат точно 2 месеца по-късно - на 2 април. Това съобщава "24 часа", позовавайки се на близки до екипа му.
Очаква се бъдещите секретари на Радев да поемат основните ресори в служебния кабинет, който той трябва да назначи.

Според изданието това обяснява и категоричната позиция на генерала, че първо ще обяви екипа, с който влиза на "Дондуков" 2, а едва по-късно и състава на служебния кабинет.

По всяка вероятност в екипа му ще влезе бившият кмет на село Труд Николай Копринков, който беше в Инициативния комитет за издигането на Радев. Твърде вероятно е той да поеме Министерството на регионалната политика и благоустройството, след като Костадин Паскалев е отказал да е регионален министър.

Слуховете гласят проф. Емилия Друмева, която е познат юрист, за юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър. Финансов министър в служебния кабинет най-вероятно ще е Кирил Ананиев, но той надали ще стане част от бъдещия екип на президента.

За външен министър е предложен на директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков, който бе зам.-министър в кабинета "Станишев" и посланик в Лондон, твърди изданието.

Сред имената с потенциален ресор еврофондове, отношения с ЕС и подготовка на председателството на ЕС е това на Гергана Паси.

Бивш министър пък може да поеме здравеопазването, след като за здравен министър се обсъжда Таня Андреева, която бе на този пост в кабинета "Орешарски".

Олимпийски шампион се чака в спортното министерство, като ще се избира между Йордан Йовчев или Таню Киряков.