„Президентът на Турция Реджеп Ердоган ще бъде ликвидиран до края на тази година. Това е зловеща прогноза, но смятам,че ще го убият. И това ще го направят турските военни. Аз бях тия дни в Одрин по работа заради църквите. И разговарях с един техен военен. И той каза: "Ние, военните сме горди хора. Той не просто ни арестува и уволни. Той ни унижи с преврата. Ние това няма да му простим.“

Това разказа пред БиТи Ви шефът на НИМ Божидар Димитров.

Според него в момента Реджеп Ердоган няма никакви полезни ходове.

Той допълни, че в момента негови приятели турци го молят да уреди децата им у нас за футболисти или студенти. "Такава зверска война с танкове и бронетранспортьори се води в турските градове срещу кюрдите. И хората са готови с цената на всичко да спасят навършилите 18 години момчета, само и само да не отидат в армията там. Готови са дори да ми платят, но да са у нас", допълни Димитров.

„България има полза от атентатите в Турция, колкото и да звучи цинично. Ръстът в туризма се дължи на атаките в Египет и Турция. Това съм го казал отдавна. Ердоган не може да пусне мигрантите. Те не искат да идват в България. Не всички бежанци са бедни. Много от тях инвестират в Турция и искат да се установят там“, завърши професорът.