Аз натрупах опит, защото да си премиер не е лесна задача, това си е занаят. Като се замисля, най-дълго съм работил като премиер, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред спортното шоу "Гонг" на Дарик радио.

Светът стана много личен – дори емоционалното състояние на някой лидер като Путин, Меркел или някой друг влияе върху отношенията между страните. Трудно ще е за света през следващите месеци, защото западната пропаганда действа по един начин, а на Изток действа другата пропаганда – разрушенията, убитите, болниците от съюзническите войски и Русия. Светът е толкова много окървавен, толкова хора са загинали. Помислете за семействата, на които ракетите – без значение американска, руска или турска – са убили някого, каза премиерът в оставка.

Аз преди 2 години им начертах картата и как да се спасим, а те ми казаха, че не съм хуманен човек. Трябва първо да си помислим за нас, за Европа, за континента... Колко пъти им се молих, а сега – ще направим това, което каза Бойко. Направете го, ама е след дъжд качулка. Сега казвам – не разваляйте отношенията с Турция. На австрийци, шведи и датчани им е лесно – далече са. Ама Балканите? Само за мир трябва да се молим. Толкова опасен свят не е имало от Втората световна война. Ние в момента сме във война и тя ще става по-свирепа. Има хиляди, милиони съдби, които искат отмъщение и мъст. Имаме крехка връзка сега, моля се само за мъдрост през следващата година, каза Борисов.

Българският спорт не се прави от днес за утре. От доста години се инвестира в спортните бази. Не знам дали вашите слушатели знаят, но за да е 2018 година Световното по волейбол в България и Италия, сме платили 10 милиона евро такса. Затова тези, които ми казваха, че е глупост навремето да строим зала Арена Армеец, а сега няма празна дата за нея... 15 хиляди души се събират там за всяко голямо мероприятие. Направихме нови зали във Варна, в Пловдив, в Русе. Така от Световната федерация по волейбол прецениха, че на базата на нашето представяне заслужава Световно първенство, твърди лидерът на ГЕРБ.

За гребането сме плащали 1 милион такса, за тениса – също. За сноуборда и да дойдат лидерите в алпийските спортове в Банско – пак 1 милион лева. Направиха се толкова неща, че ако са били лесни, трябваше да са направени още в годините на комунизма. Имаше една зала „Фестивална“, мъничка, една „Христо Ботев“, която също постегнахме... Надали знаете, че зали „София“ и „Фестивална“ се привеждат в момента в съвсем приличен вид. Ако е било толкова лесно, защо другите не го направиха толкова години, толкова десетки години?! - пита Борисов.