Партийните централи в Бургас тръпнат в очакване на развоя от изключително напрегнатата битка между фаворитите от първия тур на президентските избори – Цецка Цачева и Румен Радев. Останалите формации пък оглеждат под лупа цифрите, които им дават прогнозите, защото те показват влиянието им и основата, на която стъпват за евентуален следващ вот.

Най-шумни са в централата на БСП, на ул. „Фердинандова”, където вече са в готовност да празнуват, въпреки че все още не е ясно дали кандидатът им генерал Радев ще запази първата си позиция. В щаба на социалистите наш екип завари депутата Атанас Зафиров, който с гордост развя червеното знаме на БСП. Там беше и бившият общински съветник Йордан Георгиев, който смята, че партията е натрила носовете на своите бивши кадри Татяна Дончева и Ивайло Калфин.

„Бяха ни отписали, но ето че промяната тепърва започва”, каза Атанас Зафиров.

В офиса на ГЕРБ, на ул. „Конт Андрованти”, атмосферата е все още делова. Там местните активисти приемат и обработват данните от изминалия изборен ден. Част от тях гледат по телевизията с очакване за реални резултати данните от екзит пол.

„БСП да не бързат да се радват, защото най-добре се смее този, който се смее последен”, казват герберите. В централата са депутатите Иван Вълков, Семир Абумелих, водачът на ГЕРБ в Общинския съвет Димитър Людиев и други.

Полярни са настроенията в АБВ. Там ръководството на партията, в лицето на областния лидер Антон Коджабашев и заместника му Драгомир Попов, с трепет следят първоначалните данни, тъй като техният кандидат Ивайло Калфин е с най-голяма разлика от 8,3% до 3,8%, което води и до срещуположни настроения в бургаския офис.

„Водихме най-идейната кампания в Бугаска област. Този резултат на бъдещи парламентарни избори можем да го удвоим, имаме основа, на която да стъпим здраво”, каза лидерът на АБВ Антон Коджабашев.

В централата на ВМРО е истински празник, а общинският съветник Ангел Божидаров буквално играе танцът на радостта, защото прогнозните резултати сочат,ч е кандидатът им за президен Красимир Каракачанов е трети.

В централата на СДС на ул. "Богориди" са се събрали реформаторите, които следят крайните резултати от социологическите проучвания.

„Очакваме крайните резултати и благодарим на всички десни избиратели, които подкрепиха нашия кандидат”, заявиха от Реформаторския блок.