Кандидатът за президентът на Реформаторския блок ще бъде обявен на 30-ти август. Това съобщи в Бургас лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Обиколката ни в страната, от която е част и посещението в Бургас, е следствие на силния ни оптимизъм, че до броени дни ще посочим кандидата ни за президент. Името ще бъде обявено във вторник“, каза Кънев. В морския град той бе придружаван от зам.-председателя на партията Димитър Сяров и председателя на предизборния щаб Стоил Яков, както и от областния координатор д-р Георги Митев.

Според Кънев раздорът между БСП и АБВ, заради кандидатурата на ген. Румен Радев, осезаемо е променил политическата обстановка в страната и интригата на изборите ще е между ГЕРБ и Реформаторския блок.

„От година и половина левицата бе на командно дишане, поддържано от ГЕРБ, които я използваха като плашило, за да обединят десния избирател. Това е краят на БСП“, заяви Кънев. Председателят на ДСБ сподели, че чува антинатовско и антиевропейско говорене от ГЕРБ.

„Бойко Борисов не се подготвя добре за срещата си с канцлера Меркел, защото демонстрира проруско говорене, резерви към ЕС и недоверие към НАТО“, допълни той.

Помолен да коментира кой според него ще бъде посочен за кандидат-президент от ГЕРБ, Кънев отвърна, че партията на Бойко Борисов в момента играе на шпионски игри и пуска дезинформация, като всяко седмица посочва нов кандидат.

„Общото между всички тях е, че нямат външнополитически опит и всички отричат, че ще бъдат кандидати“, добави Кънев.