"Няма нищо извънредно, освен това, което планираме и по което работим. Всяко едно действие на правителството не може да е импровизация, то е съобразено с плана, който приехме много скоро". Това заяви в извънредно изявление президентът Росен Плевнелиев.

По-рано стана ясно, че България е отказала да участва в обща флотилия с Румъния и Турция срещу Русия. Предложението за общия натовски фронт по море дошло от румънска страна, съобщи Нова тв.

„Казах на румънските колеги вече два пъти: аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, мир и любов, а не по курортите ми да се разхождат военни фрегати назад и напред”,заяви премиерът Бойко Борисов по-рано днес.

„Всеки ден с румънците можем да си правим учения, съседи сме, да махаме със знаменца, но България и Румъния! Другото вече е пряко отиване към военен конфликт, защото ястребите не виждам дали ще си пратят синовете там”,продължи Борисов.

„Руската страна може да е по-нервна към другите, но много ще я заболи от България, тази граница не трябва да се прекрачва”.

Премиерът се закани, че ако военният или външният министър са давали напразно такива надежди за обща флотилия срещу Русия, ще си имат „лична работа с него”.