7 години след като се скараха и разделиха драматично, Валери Симеонов и Волен Сидеров си проговориха отново. Това е станало по време на лидерска среща в парламента между съпредседателите на Патриотичния фронт и лидера на "Атака", съобщава „24 часа”.

Срещата е била инициирана от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Преди седмица Волен Сидеров изпрати писмо до ПФ с покана да разговарят за общ кандидат за президент на патриотичните формации. Тогава лидерът на НБСФ каза, че не е изхвърли папката в коша, но не бе сигурен дали ще се отзове на поканата.

"Видяхме се със Сидеров и си казахме няколко общи приказки. Това е първа среща от доста години. По принцип може да се видим пак. Форматът беше от тримата лидери. Не съм захапал Сидеров за врата. Говорихме нормално и се разбрахме да не говорим за миналото“, коментира Симеонов.

На въпрос възможна ли е обща кандидатура за президент, Симеонов обясни, че е важно какво мислят избирателите им. „Вървяха разговорите и за това, но до никъде не се стигна. Бяха само общи приказки. Със Сидеров не бяхме говорили от 2009 година. Важното е, че поне можем да си говорим вече“, добави той.