Провеждането на мюсюлманския обичай къна, който се изпълнява за булката вечерта преди сватбата й, предизвика напрежение в Айтос. Причината е, че отскоро къните, които се провеждаха на паркинга зад автогарата, вече са забранени. На местни мюсюлмани е било отказано разрешителното за обичая, оплакаха се потърпевши. Допълнително недоволство предизвиквал и фактът, че отказът за документите е от бивш кадър на ДПС, който в момента работи в общинската администрация - Мехмедали Руфадов. Хората негодуват, че бързо бил забравил, че само преди няколко години самият той е вдигнал сватба, спазвайки същия обичай. Рудафов заяви пред БургасИнфо, че забрана има, но не е запознат с подробности за причините за нея.

„Да, вече са забранени къните в центъра на града и остава висящ въпросът ще има ли място къде да се провеждат.“, каза той.

Същевременно стана ясно, че жители на района около автогарата са се оплакали от шума, който се вдига от тържеството на булката.
Обичаят представлява символично къносване на ръцете и глезените на младоженката преди встъпването й в брак. След ритуала следва празненство. В община Айтос има вечерен час за силна музика на обществени места, определен с Наредбата за опазване на обществения ред, който е 23 часа за лятото и 22 часа за зимата.

„Проблемът е обаче, че хората вече са заплатили съответната такса за тържеството, а им се отказват разрешителни. Всъщото време не им се предлага друг алтернативен вариант“, негодуват потърпевши.