Вандали трошиха и безчинстваха в центъра и новия парк в Малко Търново навръх един от най-светлите български празници – Деня на българската култура и славянската писменост.

Възмутени от безобразията, на които се натъкнали в първия работен ден след празниците, служителите на Туристическия център в града изригнаха с гневен пост в социалната мрежа, съобщи strandjanews.com. Ето какво написаха на страницата си, след като се натъкнали на потресаващите гледки.

„Първи работен ден след един от най-светлите празници- на българската просвета и култура.

Сблъскваме се с какво... с българската нецивилизованост, безхаберие, неуважение, и какво ли още не...

Скоро снимахме цветята около туристическия център (добре че навреме), днес не са същите... Някого са подразнили, намерихме съборени саксии, разчупени, отскубнати цветя, пръстта разпръсната. А в парка до стадиона чак да се запиташ всичко дали не е направено, за да има какво да се троши! И чие е: наше ли, чуждо ли, на кого е най-нужно:на нашите ли деца и възрастни родители или на приходящите хора... От многото кошчета за боклук само две са като нови, всички са наритани, огънати.. беседката, както е тръгнало, малко по малко ще се складира на части в храстите (в близост до изкъртените чинове на горското училище)...

Чак прозорчето на параклиса заменено вече с шперплат.

Тази публикация няма да промени нищо, нито ще стигне до хората, които вършат всичките тия зулуми (едва ли им остава време да четат). Някак си не можахме да преглътнем този път обаче, заболя ни... Уж е обществено благото, уж "средата е балансирана", а този "цинизъм" показва истинската реалност (изкривена и грозна).

Дързост, геройство, обезкултуряване, нихилизъм? Не питаме.”