БСП да си стягат редиците. Започва дори да ми става забавно как от мое име се правят коментари. Те са несериозни. Това, което хората могат да сравнят, е какво е построил ГЕРБ и какво те. Нека да се стегнат, да се оправят вътре в партията. Истински им пожелавам успех, на България й трябва алетрантива, но да се подготвят. Ние си вършим работата. Тук беше една дупка, а рибарите се радват сега. Всичките тези хора са тук, може ли насила да ги викам? Гледайте по-ведро. Паниката на БСП ще е да не изпадна аз в паника. Това каза премиерът Бойко Борисов в Поморие, където беше за откриването на новата гордост на града – рибарското пристанище. Министър-председателят с охота каза пред медиите, че е горд с новото съоръжение и че подобна свършена работа реално се приема от хората. Стотици хора от морския град бяха дошли на откриването на пристанището. Бойко Борисов с настроение разгледа съоръжението и видимо със задоволство отчете, че рибарите се радват.

„При едни предсрочни избори не се знае какво ще се случи с много от партиите, това е безцелно губене на време, пари, ресурс. Много са забавни от БСП. В България всичко трябва да се направи за народа, хората да го пипнат, да го видят“, каза премиерът.

За президентските избори той каза, че всеки ден е принуден да говори по темата, въпреки че тя щяла да излезе на дневен ред едва след юни-юли. На въпрос дали е изненадан от решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат на предстоящия вот, той отговори, че са разговаряли на тази тема.

„Той си е жив и здрав, има много време да рботи, до 20 януари ще е президент, има много задачи. Прекрасно сме работили с него. Драмата е за други, които от негово име се опитваха да говорят. Гарант за евроатлантическата ориентиция на страната е ГЕРБ. Кой защити българските интереси за Южен Поток, за АЕЦ Белене, за Бургас? Кой спаси България във финансово- икономическата криза? ГЕРБ да е мръднал от евроатлантическата позиция? Скъсаха се да ни хвалят. С какво може една президентска инситуция да изкълчи управлението на държавата?! Какво може?! Въоръжените сили да тръгнат в друга посока ли, да не усвояваме европейски фондове ли? За президентските избори след юни и юли ще говоря. Принуждават ме всеки ден да го правя по тема, която не е на дневен ред. И накрая се изгавриха с Плевнелиев. Той е е един достоен и честен човек. Ние сме балансирали с него да се случват добри неща за държавата. Брагодаря му за почтеността. Не съм го пресирал нито веднъж какво мисли да прави. Той освен, че ми е колега, ми е приятел. Такива хора трябва да ги пазим“, каза Борисов.

След Поморие премиерът беше в Бургас, където отиде да види строежа на новата зала „Арена“, видя първия саниран блок в ж.к. Славейков, беше гост на сватбата на министър Лукарски, а утре ще инспектира и как се пази границата ни с Турция край Малко Търново.