Жители на Сунгурларе посрещнаха евродепутата Ангел Джамбазки с искреното очакване да бъде спрян напора на бившия депутат от ДПС и настоящ двигател на формацията на Лютви Местан – ДОСТ, Хюсеин Хафъзов. Сунгурларе е общината в Бургаска област, върху която Хафъзов се беше съсредоточил на последните местни избори и на практика сегашният кмет Васил Панделиев е избран с неговата подкрепа, а заместничката му – Хатидже Георгиева, е един от бившите му най-доверени хора. В Сунгурларе е публична тайна, че думата на Георгиева в момента е закон и тя се чува дори повече от тази на Панделиев.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, който е едно от най-популярните лица на патриотичните партии в България, беше посрещнат с надежда, че Сунгурларе може да бъде изведено от обсега на Хафъзов. „Достигналите до медиите речи на Хафъзов за турска община са само част от действителната картина, тук той говореше такива неща, че човек може да настърхне“, каза пред войводите местна жителка. Оказа се, че хората живеят в страх от сегашното местното управление, което официално принадлежи на ДПС, но не е ясно дали част от неговите представители няма да преминат към ДОСТ. „Трябва да покажем, че приказките на Хафъзов в Сунгурларе са истинска подигравка към българския народ“, каза пред БургасИнфо областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев.

ВМРО откри днес официално своя офис, който се намира в центъра на града, в непосредствена близост до църквата. Лидер на местната формация е представителят на туристическия бранш Живко Йорданов.