Всяка партийна организация трябва да бъде кристално чиста в борбата с корупцията. Прекрасно знаете по места къде какво обществото не би приело. Няма да го правите – край. Пощада за никого няма да има. Подготвил съм доста изненади. Предупреждавам, много внимавайте. Българинът отчита, вижда, подкрепя. Само малко съмнение в нас да се появи и сме приключили. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на национално съвещание на партията, на което в София бяха събрани министри, депутати, зам. министри, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ от цялата страна.

Според Борисов платформата за добив на газ, която вече е в Бургас, ще бъде причина за атаки към ГЕРБ. „Ще видите огромната платформа, чак я разголбяваха да мине Босфора. Уникално съоръжение. В момента средно ние за горива даваме 4 - 5 млрд. долара всяка година. Ако намерим газ или петрол, нанасяме ли щета? Този бизнес важен ли е? Много платени хора ще се опитват да ни изкарват какви ли не. Вие трябва да бдите за това.“, каза Борисов.

Според него възходът на една партия се вижда с направеното в София, Бургас, Стара Загора. „Но хората искат да знаят, че ние ще продължим борбата с контрабандата“, добави той.

За предстоящите президентски избори той добави, че е пред голяма дилема. „По пътя на логиката си мислех, че най-голямото достойнство на президента е да се разграничи от партията, която го е издигнала. Защо да се блъскаме да го издигаме, за да се разграничи от нас?!“, запита риторично Борисов.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който е и зам. председател на ГЕРБ заяви, че към този момент това продължава да е партията, която се ползва с най-голямо доверие.

„Това не трябва да ни главозамайлва, което особено много важи за местната власт. Преди 7 месеца хората с опит, ПГ поеха ангажимент към нашите колеги, които влязоха в дебрите на местната власт. Добър пример е активният обмен на информация, те ползват ежедневно нашата подкрепа. Ако някой допусне нарушение и слабост – по-добре да сподели. Силата на ГЕРБ е нашата заедност“, добави Николов.