Лидерът на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов призова патриотичните сили да издигнат единна кандидатура за държавен глава. Това съобщава „24 часа”. „Време е за единение на патриотичните сили в страната”, заяви той пред конгреса на ВМРО в столицата. Първанов обяви, че единната кандидатура ще изповядва идеите на автентичен, просветен и модерен национализъм и патриотизъм.

Според него управляващите трябва спешно да реагират на опитите на Турция да се намесва във вътрешните ни работи. Една от мерките срещу наплива от мигранти е създаването на Гражданска гвардия с ясни правила и правомощия, за което вече има законодателна инициатива, посочва той. Членовете на гвардията ще помагат не само на МВР срещу нарушителите на границата, но и ще съдействат за преодоляване на последиците при природни бедствия и промишлени аварии, цитира още „24 часа”.

НФСБ и ВМРО са кръвни братя, създадени от съпротивителните сили на българския народ, от неговия инстинкт за самосъхранение, заяви на конгреса Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседадател на Патриотичния фронт.