50 български джипа, 1000 плазмени телевизора иарична награда от 100 000 лева... Такива награди да получат българите, които гласуват, предлага лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Това съобщава Dnes.bg.

Вчера депутатите от правната комисия приеха на второ четене неговото предложение за задължително гласуване, както и искането му за следизборна томбола с предметни и парични награди.

С промените в Изборния кодекс народните представители записаха, че след гласуване избирателят ще получава билет, издаден от финансовото министерство, с който ще може да участват в томболата.

„Това е мое лично предложение - 40-50 джипа, български, едни 1000 плазми - 32 инча телевизори, някоя и друга финансова награда - едни сто хиляди лева. Едни такива награди, направих си труда да сметна, ще излязат 1,1 милион лева. Милион и сто хиляди за какви ли не глупости се дават, за тях държавата може да си осигури много добро участие в изборите”, каза Симеонов.

На критиците на изборната томбола патриотът отвърна с поговорка: „Не е важно дали котаракът е черен и бял, важно е да лови мишки”.