Политологът Любомир Стефанов отбеляза, че процесът в парламента не е политически, а долнопробна махленска свада. "Тези хора, които стоят в парламента по условие ги наричаме политици, те не са такива, защото не се държат като такива. Не произвеждат политически продукт”.

Това посочи той в ефира на Нова телевизия.

Стефанов бе категоричен, че че най-забележителното в ДПС е, че няма теч на информация. „Там има определени публични лица, назначени за говорители и няма волни ездачи, които да излизат и коментират какво се случва в партията. Това е партийна дисциплина”, смята анализаторът.Експертът подчерта, че няма начин ДПС да се разцепи.

„Тази партия е доказала, че е устойчива на такива процеси. Тъй като нейната специфика не е политическа логика, на базата на ценности и убеждения, там има друго. Има дълбоко съпреживяване”, уточни специалистът.

Според него на теория третият мандат би трябвало да е възможен за съставяне. „На практика виждаме, че толкова мостове са унищожени, че трябват усилията на поне още два, три парламента и отговорни лидери, които да прибутат процеса на следващото ниво", изтъкна политологът.