„В България, когато и да има предсрочни избори все са закъснели, благодарение на т.нар. „сглобка“ от Република България щяхме да станем регулатор на България, но не се получи. Хубавото в случая е, че отново ще се даде възможност на българския избирател, в случая – на бургаския, да направи своя избор, като се надявам този път да не заложи на младостта и дързостта, а на опита и рутината. Листата, която ние предлагаме, е от хора, които са можещи, най-вече знаещи как да постигнат целите, които си поставяме.“. Това заяви областният лидер на БСП Тодор Байчев днес, когато в Бургас беше поставено пред медиите началото на предизборната кампания за вота на 9 юни. Кандидат-депутати от Бургаски регион и симпатизанти се събраха пред информационната шатра на партията в морския град, която се намира до Часовника в центъра. Байчев е и втори в листата на „БСП за България“ (вижте пълният състав по-долу).

„Тръгваме към тези избори с увереност за добри резултати. Уверени сме, защото повечето от хората разбраха, че със ситуативни партии и случайно попаднали хора не може да има стабилно и компетентно управление. Уверени сме, защото БСП има необходимия потенциал Най-вече сме уверени, защото имаме нашите симпатизанти, привърженици и членове. Партията ни има програма, в която основен приоритет е грижата за хората. Най-вече, защото БСП е принципна, честна и отговорна пред хората. Ще трябва да направим необходимото на 9 ни - да гласуваме.“, каза третият в листата – Паруш Парушев, който е и новият общински лидер на БСП в Бургас.

Новото лице на предна позиция в списъка с кандидат-депутати е Тодор Дамянов, който е зам. кмет на Созопол- гордостта на БСП в региона.

„България е в една перманентна парламентарна и политическа криза. Мисля, че слогана, който избра ръководството на партията, е много интересен и много актуален – За достойна България в мирна Европа .В момента България има нужда от достойни политици. За съжаление, през последните няколко години, поне в изпълнителната власт това не го виждаме.“, каза той.

Ето и листата:

1- Петър Кънев

2-Тодор Байчев

3-Паруш Парушев

4-Тодор Дамянов

5-Милена Куртева-Радева

6-Таня Иванова

7-Йона Чобанова

8-Георги Георгиев

9-Валентин Славов

10-Силвия Митова – коалиционен партньор

11-Живко Жеков

12-Румен Николов

13- Кирил Елевтеров

14-Аспарух Иванов

15-Георги Маринов

16-Атанас Маринов

17-Живко Бараков

18-Светлана Василева

19-Ибрахим Мустафа

20-Тинка Желязкова

21-Дора Петкова

22-Милка Димитрова-Донева

23-Георги Бъклев

24-Павел Стоянов

25-Живко Господинов