Ваня Григорова, която е едно от двете основни лица от „Солидарна България“, дойде в Бургас за регистрацията на листата на коалицията. Тя влезе в Районната избирателна комисия с червен костюм и червена роза в ръка, която й беше подарена отвън от името на нейни познати.

Григорова представи пред медиите първите трима в листата, като и основната цел, която си поставят.

„Листата в Бургас е съставена от хора от различни професии, така че да можем да обхванем възможно най-много проблемни места. Водач е Иван Кирилов, който е председател на Транспортния синдикат, преди това е бил машинист в БДЖ и в метрополитен, Младен Каравасилев – специалист по рибно, горско и селско стопанство, Кремена Петрова – занимава се в момента с ранно детско развитие. Общо целите на коалиция „Солидарна България“ е защита на работническите права и борба с монополите, частните съдебни изпълнители, което е по-специфично за г-жа Манолова. И двете обаче сме единодушни, че в следващото Народно събрание трябва наистина да поведем битката и най-сетне да я спечелим затова да има таван на таксите на банките. Безконтролното нарастване на таксите удря, както юридическите лица, така и хората.“, каза Григорова.

За Бургас тя посочи като ключова цел запазване на Пристанището като държавно. „Това, което знаем е, че макар че има възможност да се изпълняват много сериозни поръчки, така че финансовото състояние на пристанището да бъде много добро, те се отклоняват под натиска на част от управляващите. Това е нещото, на което ние ще сложим край. Или поне ще говорим достатъчно високо и ясно с гражданите, така че да можем да упражним натиск тези порочни практики да спрат. Мото на нашата кампания е „Време е за хората“. Хората, които вече трябва да са над печалбите“, добави тя.