Обичаният от малки и големи български празник „Баба Марта“ бе посрещнат с много настроение в Поморие. Центърът на града бе украсен с много старание от танцьорите на Танцов клуб „Чайка“ с ръководители Лиляна Христова и Велиана Дачева, а малчуганите от Детска градина „Детелина“ провокираха усмивки и добро настроение сред десетки жители и гости, раздавайки чудесни ръчно изработени мартенички. Детелинките бяха от група „Усмивка“ с учителки Михаела Янева и Дима Стоянова и от група „Калинка“ с учителки Станимира Петрова и Антоанета Златева. С песни и стихчета децата поздравиха и служителите в сградата на Община Поморие. Кметът Иван Алексиев благодари на всички за чудесната изненада и от своя страна зарадва малчуганите с лакомства.

С мартенички в Община Поморие гостуваха и учениците от Средно училище „Иван Вазов“, водени от господин Кольо Николов и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, водени от Дияна Калчева.

Община Поморие също осигури повече от двеста мартенички за деца и родители – потребители на социалните услуги в Центъра за обществена подкрепа, Центъра за настаняване от семеен тип и Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Самите деца от Центъра за обществена подкрепа също сътвориха червено-бели украшения, с които ще закичат своите близки.