„Грипна ваканция ни трябва сега!“. Така със стих, а и с клипче с рози в тик-ток се обърнаха към кмета Димитър Николов бургаски ученици. Припомняме, че вчера областният щаб реши да няма ваканция за учениците към този момент. Но творчеството на младежите в желанието им да има неучебни дни е истински забавно. Преди години кметът Димитър Николов беше наречен Чичо Кмет с искрена молба за ваканция. По това време през 2016 година, когато ученици са били вече млади и стабилни хора, пишеха невероятни пожелания, само и само да има ваканция.

Днес децата не изостават в призивите си:

„Уважеми г-н Димитър Николов, скромно се обръщаме към вас в стих, с молба – кротка като розов цвят. Грипна ваканция ни трябва сега за деца, в градини и училища. О, кмете на Бургас, вие сте наш фар, светилище на разум, благоразумен кът... Спрете за миг, чуйте нашата молба – време за почивка, здраве и топлина.“, пишат децата, подписани като ученици от Бургас.

Кметът реагира на призивите в социалните мрежи.

„Винаги съм знаел, че Бургас е поетичен град. А учениците на Бургас продължават с поезията, кротки като розов цвят. Стихчето е от m1.k.br4t, каквото и да значи това. На вниманието на д-р Паздеров! Какво ли не съм чувал и виждал, но вече и в TikTok с рози се видях. Ученическо творчество, на вниманието на директора на РЗИ д-р Паздеров.“, написа в отговор на ученическите призиви с усмивка кметът.

Припомняме, че най-запомнящата „атака“ за грипна ваканция беше през 2016 година, когато кметът беше молен за ваканция със съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци. А обръщенията бяха много запомнящи се: Миташки, брат, скъпи Чичо - имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, Чичо кмет и т.н.