Кметът Иван Алексиев подписа договор за финансиране изграждането на Младежки център в град Поморие. Община Поморие спечели финансиране за изграждане на Младежки център по процедура „Изграждане на младежки центрове (в градове, които не са областни)“, финансирана от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектът е 100 % финансиран от Европейския съюз и предвижда изграждането на нова сграда за младежки дейности (в близост до ДГ „Слънчо“ – гр. Поморие), както и финансиране на редица дейности за младежи на възраст от 13 до 29 години.

Основната цел е привличане на ученици и млади хора в дейностите на центъра, които в основната си част са насочени към повишаване на цифровите умения, развитие на предприемаческата грамотност, на общата и финансовата грамотност, развиване на специфични меки умения като: комуникация и презентиране; медийната грамотност, разпознаване на фалшиви новини и други, които да подпомагат социалното включване и пригодността за заетост.

Съществена част от дейността на Младежкия център ще е работата по изграждане на екологосъобразно мислене и поведение сред младите хора и реализация на екологични младежки политики.

Заложени са и дейности по реализиране на обмени на добри практики и организиране на съвместни обучения и събития в мрежа с други центрове в България и Европа, както и в такива от някои от побратимените градове на Поморие.

Продължителността на проекта е до 30.06.2026 г.