Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига на посещение в България в четвъртък. Тя ще се срещне с ръководството на МВР, каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

Според Коцев силовото ведомост работи добре с европрокуратурата. По думите му МВР, прокуратурата и европрокуратурата в момента работят по разследвания за злоупотреби с евросредства.

Става въпрос за милиони и има задържани, но подробности ще бъдат дадени в следващите дни, посочи той.

За посещението на Кьовеши у нас потвърди и премиерът акад. Николай Денков, който отговаря онлайн на въпроси във Facebook.

Той посочи, че тогава ще може да се обсъди нейният опит на европейско ниво, както и проблемите които среща в България.

"Кой е корумпиран и кой не е трябва да го каже правосъдната система, а не политиците да развяват едни или други епитети", заяви акад. Денков попитан за борбата с корупцията в България.

Министър-председателят акад. Николай Денков ще се срещне с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Двамата ще разговарят утре в хотел „София Балкан Палас“, където ще участват в откриването на Форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“. Началото на форума е в 09:30 часа.

Срещата на премиера Денков с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши ще се състои след встъпителната част на форума, като в разговора ще участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. След края на срещата са предвидени изявления за представителите на медиите около 11:30 часа, уточняват от правителствената информационна служба.